Anemie mieloftizica

Anemia mieloftizica
Ce este anemia mieloftizica?

Tratament Informatii generale Anemia mieloftizica  reprezinta un tip de anemie extrem de severa descoperita la unele persoane  care sufera de boli care afecteaza maduva osoasa. Aceasta afectiune se refera la anemie mieloftizica celulelor maduvei osoase hematopoietice din sange.

Prognostic Anemia mieloftizica sau mieloftizia este un tip de anemie extrem de sever descoperit la unele persoane cu boli care afecteaza maduva osoasa. Mieloftizia se refera la absenta celulelor maduvei osoase hematopoietice din singele periferic prin fibroza, tumori sau granuloame.

Aceasta afectiune poate aparea in cadrul bolilor mieloproliferative cronice, leucemiei, limfomului anemie mieloftizica a carcinomului metastatic. A fost deseori asociata cu cancerul pulmonar cu celule mici, cancerul de san sau de prostata care metastazeaza in maduva osoasa.

papilomatosis bucal en perros tratamiento

Fibroza medulara apare de multe ori alaturi de splenomegalie. Diagnosticul pentru anemia mieloftizica necesita Cauze Este o forma de insuficienta medulara osoasa care rezulta o distrugere a celulelor precursoare ale maduvei si a sstromei acestora, care le sustine in maturare si diferentiere.

pentru adulți  pastile de vierme

O cauza frecventa este reinlocuirea maduvei osoase cu celule canceroase metastazice din cancerul de san, prostata, rinichi, plamani, adrenal sau tiroidian. Cauzele nonmalinge de mielofibroza cuprind: bolile inflamatorii, tuberculoza miliara, infectiile fungice, sarcoidoza, proliferarea macrofagelor si bolile de depozitare boala Gauchernecroza in siclemie si septicemia, boala osoasa in osteopetroza congenitala.

Simptome Anemia mieloftizica este o anemie normocitara normocroma care apare cand spatiul maduvei  hematopoietice este infiltrat si inlocuit cu celulele anormale sau nonhematopoietice. Se cauta  indentificarea cauzei de baza a bolii, cum sunt carcinomul avansat, limfomul sau boala granulomatoasa.

Ce este anemia mieloftizica?

Se tine cont si de istoricul medical al familiei. Tratament Tratamentul vizeaza boala declansatoare. Anemia se trateaza cu transfuzii de eritrocite.

produse parazite pentru oameni

In cazuri rare pacienti au nivelul de eritropoietina anemie mieloftizica si pot raspunde la suplimentarea terapiei eritropoietice. Pacienti care au citopenii diferite nu necesita alt tratament.

eliminați viermii prin clismă

Mai multe despre acest subiect