Boala giardia

Giardioza (lambliaza): ce este, simptome, diagnostic, tratament
Giardia lamblia Giardioza - simptome și tratament Giardia lamblia — Generalităţi şi morfologie Giardia lamblia este un parazit intestinal din încrengătura Protozoa, clasa Flagelata Poliflagelata.

Giardia - ce este si cum se transmite Ce este Giardia? Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire.

boala giardia

Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia.

Acest parazit se prezinta sub 2 forme: 1. Forma vegetativa trofozoit caracterizata prin prezenta unui disc adeziv ventral ventuza cu ajutorul caruia Giardia se ataseaza de mucoasa intestinului subtire.

Giardia la caine

Forma chistica chist de Giardia. Chisturile de Giardia au forma ovalara forma unui ou si sunt importante pentru ca prin intermediul lor se realizeaza transmiterea Giardiei de la o gazda la alta.

boala giardia

Cum se transmite Giardia? Boala transmisa de parazitul Giardia se numeste Giardioza si este o zoonoza se poate transmite de la om la om, animal la animal sau animal la om.

boala giardia

Giardia se poate transmite prin: contact direct - absenta spalatului pe maini, boala giardia igienei, atingerea gurii dupa ce s-a atins un obiect contaminat cu Giardia sunt cauzele cele mai des intalnite la oameni, in special la copii mici. Puiutii de caine sau pisica explorand mediul inconjurator prin miros si atingere, intra in contact cu diferite obiecte sau chiar cu materiile fecale de la alte animale care pot fi contaminate cu Giardia.

Giardioza: cauze, simptome si tratament

Giardia este un boala giardia foarte rezistent in special in conditii de umezeala. Chisturile de Giardia, in mediu umed, pot rezista pana boala giardia 3 luni la temperatura de 18°C.

boala giardia

Cum se manifesta Giardia? Care sunt semnele clinice ale Giardiei?

Infecția cu Giardia poate afecta pe oricine martie 6, 06 martie Distribuie Giardiaza sau infecția cu Giardia este o boală intestinală cauzată de parazitul Giardia lamblia, care trăiește în apa contaminată. Boala este, de asemenea, o cauză obișnuită a bolilor transmise prin apă și în statele moderne. Deși este mai des întâlnită la bebeluși, boala giardia mici și adulți tineri, infecția cu Giardia poate apărea la orice persoană, indiferent de sex sau vârstă.

Tineretul copii, puii de caine, pisica sau alte animale este cel mai sensibil la infestarea cu Giardia. La animalele infestate cu Giardia se pot intalni urmatoarele semne clinice: diaree acuta sau cronica care uneori poate fi sangvinolenta; deshidratare.

boala giardia

Mai multe despre acest subiect